Pähkinäinen satay-soijasuikalepasta

posted in: Pastat, Reseptit, Tarinat | 0

Parasta juhlien järjestämisessä on se, että saa vierailla omien juhlien rääppiäisissä. Ei tee mieli tilata pizzaa kun tietää, että kotona odottaa parhaat herkut. Uudenvuoden juhlista jäi jäljelle tulisia soijasuikaleita. Päätin valmistaa soijasuikaleista pikaisen soijasuikalepastan. Tästä tulikin vahingossa niin herkullista, että halusin jakaa reseptin eteenpäin.

Pähkinäinen satay-soijasuikalepasta

 

Tulisia soijasuikaleita (esim. piripirillä ja soijakastikkeella maustettuja)

1 rkl kookosöljyä

1 sipuli

1 porkkana

1 tl juustokuminan siemeniä

1/2 tl korianterin siemeniä

1 prk kookosmaitoa

2 rkl maapähkinävoita

1/2 tl kurkumaa

muutama oksa tuoretta korianteria, basilikaa ja ruohosipulia

1 klementiinin mehu

suolaa ja pippuria maun mukaan

 

Kaapista löytyvää pastaa

 

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä ohjeen mukaan. Kuori ja pilko sillä välin sipuli ja porkkana. Silppua yrtit. Kuumenna kookosöljy pannulla. Lisää juustokuminan siemenet ja korianterin siemenet ja paista noin 1 minuutti. Lisää pannulle sipuli ja porkkana. Paista kunnes porkkanat ovat pehmentyneet hieman. Lisää kookosmaito, maapähkinävoi ja kurkuma ja anna porista matalalla lämmöllä kunnes pasta on valmista. Lisää kastikkeeseen tuoreet yrtit, klementiinin mehu ja suolaa sekä pippuria maun mukaan. Pilko päälle hieman tuoretta korianteria jos sitä sattui jäämään jäljelle.

 

 

Leave a Reply